Sony XEL-1 11″ OLED-televisio

Sony XEL-1 OLED

Kuten monesta eri lähteestä on voinut lukea, on Sony tuomassa joulukuussa Japanin markkinoille ensimmäisen OLED-tekniikalla valmistetun television. Sony XEL-1 on vain 3 mm paksu televisio 11″ kuvaruudulla. Kuvapinta-ala ei ole iso, mutta sentään ensimmäinen uuden OLED-tekniikan televisio. Kontrastisuhde 1 000 000:1 kuulostaa myös ihan mukavalta ominaisuudelta verrattuna nykyisten taulutelevisioiden 10 000:1 kontrastilukuihin. Hintaa laitteella tulee olemaan Japanissa noin 1200€.

Sinänsä huvittavaa että televisiota mainostetaan 3 mm paksuna ja silti siinä tulee mukana jalusta, jonka koko on yli puolet koko televisiosta. Erillisestä virtalähteestä ei ole kuvaa tai mainintaa, mutta epäilen että se mahtuisi tuohon jalustaan. Kuva voi kyllä olla aivan jotain muuta mitä nykyisissä taulutelevisioissa ollaan totuttu näkemään suuren kontrastin ja hyvien värien ansiosta. Mielenkiinnolla jään odottamaan kunnes pääsen itse tuollaista ensi kertaa livenä katsomaan. Muutamissa lähteissä resoluutioksi on mainittu 960 x 450, mutta Sonyn Japanin sivuilta löytyy ainakin 960 x 540 resoluutio.

Alla tärkeimmät tiedot uudesta televisiosta ja linkeissä lähteet, joista löytyy lisää kuvia ja tietoa.

  • resoluutio 960 x 540 pikseliä
  • kontrasti 1 000 000:1
  • liitännät HDMI, USB, RJ-45
  • sähkönkulutus 45 W
  • paino 2 kg
  • koko 287 x 253 x 140 mm (leveys x korkeus x syvyys)

Linkit

4 thoughts on “Sony XEL-1 11″ OLED-televisio”

  1. Pingback: tekniikanihmelapsi.com » Blog Archive » 10mm ohut LCD-televisio Samsungilta

  2. Pingback: Samsungilta 31″ OLED näyttö julkisuuteen 2008 tammikuussa | tekniikanihmelapsi.com

  3. Pingback: Samsungilta 7.9mm paksu LCD TV -prototyyppi | tekniikanihmelapsi.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *