Hifimaailma.fi top 3 uutiset

Hifimaailma-lehden uutisosiosta löytyi mielenkiintoisia uutisia, joista valitsin kolme itseäni eniten kiinnostavaa muillekin jaettaviksi. Ohessa myös omat kommentit uutisista ja niiden sisällöstä.

Amphionilta uutuuksia

Amphion on tuonut uusia malleja markkinoille. Pieni Ion on saanut isoveljen Ion L -mallin, joka sai uusimassa 6/2007 Hifimaailmassa viisi tähteä ja kuunteluarvioistakin 8,5 ja 8+ arvosanat. Kaiutin on esillä myös hifimessuilla viikonloppuna, joten on hyvä etukäteen selvittää mitä kaikkea messuilla voi nähdä ja kuunnella. Parin vuoden takaisilta hifimessuilta Amphion Ion-kaiuttimet jäivät todella positiivisesti mieleen ja on todella mielenkiintoista päästä kuuntelemaan onko Ion L vieläkin parempi.

HDMI 1.3 – Hyötyä vai hypeä?

Toinen poiminta spekuloi HDMI 1.3 -liitännän tarpeellisuutta kuluttajille. Uutinen on hyvä lyhennys ja pohdinta pidemmästä Joshua Zyberin www.highdefdigest.com sivuilla olevasta artikkelista. Itselleni selkisi ainakin että Deep Color -teknologian tuomat lisävärit eivät ole nykyisissä Blu-ray ja HD DVD -standardeissa edes mukana eli nykyisillä teräväpiirto levyillä tuosta ominaisuudesta ei päästä nauttimaan.

Panasonic kerää vihoja plasmamainonnallaan

Kolmas uutinen liittyy Panasonicin tekemään tutkimukseen, johon itsekkin perehdyin mainossivujen muodossa vähän aikaa sitten Plasma ja LCD faktaa? -jutussa. Jutussani mainitsin kyllä, että tutkimustuloksille ei kannata antaa kovinkaan suurta painoarvoa varsinkaan tuloksien prosenttiosuuksiin ja tämä uutinen vahvistaa käsitykseni tutkimuksen puolueellisuudesta. Vääristeltyjä tutkimuksia tai ei, niin oma mieltymykseni plasmaa kohtaan ei ainakaan horju tämän myötä. Ehkä aika ja testaukset LCD-televisioilla voivat sen tehdä.

Tällä jutulla halusin myös muistuttaa ensi lauantain ja sunnuntain käynnissä olevista Helsinki High End & Hifimaailma 2007 messuista, jotka ovat Radison SAS hotellissa Kampissa. Hifimaailma-lehden välissä on myös kuponki jolla pääsee kaksi henkilöä yhden hinnalla tai yksi henkilö puoleen hintaan. Lehden arvo on kuitenkin 7,90€ irtomyynnissä ja aikaisempina vuosina kyseisen lehden on saanut messuilta ilmaiseksi mukaan. En tiedä onko tänä vuonna sama juttu, mutta lehdessä on ainakin hyvä katsaus messuilla esiteltäviin laitteisiin.

3 thoughts on “Hifimaailma.fi top 3 uutiset”

 1. Kiinnostuttuani hiljan tarkemmin noihin Blue-ray, ja hdmi-vehkeisiin ylipäätään löysin lopultakin markkinoilta laitteen, johon voisin pennoseni sijoittaa. Sony tuo markkinoille neljä (4), uutta Blue-ray monitoimilaitetta, jotka eivät speksien mukaan ole ollenkaan vaatimattomia.

  Kaikissa laitteissa on vähintäänkin analogivirittin, parhaimmissa oikein tuplaten. Järjestelmä kykenee polttamaan Blue-ray dual layer levyjä. Kaikista löyttyy myös sisäinen kiintolevy.

  Asiasta uutisoi jonkin aikaa sitten suomalainen uutispalvelu afterdawn.
  http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/11094.cfm

  Afterdawnin alkuperäisistä uutislähteistä mielenkiintoisin on gizmodo, joka on toimittanut myös selkeän luettelon valmistajan laitteiden yleisistä spekseistä.
  http://gizmodo.com/gadgets/new-blu/japan-gets-four-new-blu+ray-recorders-from-sony-298924.php

  Jos laitteissa on vielä Sonyn viiden (5) vuoden takuu, niin mielestäni em. härvelin hankkiminen on suorastaan pakkorako. Ainakin itselleni. Samassa laitteessa Blue-ray tallennus, myös dual layer-levylle, täysi tuki kaikille eri DVD-formaateille (tätä ei itseasiassa ole mainittu missään uutisessa, mutta näin on tilanne ainakin Sonyn aikaisemmissa Blue-ray soittimissa, ja miksipä se muuttuisi näihin uusiin), digitaaliviritin, täysi HDMI-tuki (1080p24), sisäinen kiintolevy sekä jo defacto standardin mukainen tuki kaikille jpg, avi yms. härpäkkeille kuulostaa mielestäni erittäin hyvältä.

  Nähtäväksi tietysti jää mihin hintaluokkaan laite sijoittuu, jahka sitä saadaan suomeen, tai ylipäätään eurooppaan.

 2. Pingback: tekniikanihmelapsi.com » Blog Archive » Helsinki High End & Hifimaailma 2007 messukatsaus

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *