ScummVM.org pelaa retropelejä kännykällä

Indiana Jones And The Fate of Atlantis Game

Nyt voit pelata vanhoja seikkailupeliklassikoita, kuten Maniac Manson, Monkey Island, Leisure Suit Larry ja Indiana Jones, omassa kännykässäsi. ScummVM on virtuaalimoottori, joka pyörittää näitä vanhoja klassikoita ja se toimii myös esim. S60-sarjan kännyköissä. En ollut uskoa silmiäni kun kaverini tuli esittelemään miten hyvin Indiana Jones And The Fate of Atlantis seikkailupeli vuodelta 1992 toimi hänen Nokia 6110 Navigator puhelimessaan.

ScummVM on saatavissa monille eri alustoille, kuten Symbian-kännyköille, ja siinä toimivat kaikki SCUMM-kielellä suunnitellut retopelit. Pelejä pyörittävä virtuaalimoottori on GPL-lisensillä ilmaiseksi saatavissa, mutta peleistä täytyy omistaa alkuperäiset tiedostot, jotta ne voi ladata puhelimeen. Alkuperäiset disketiltä löytyvät tiedostot siis käyvät tämän ohjelman kanssa, eikä mitään muunnosta tarvita. Nokkelat etsijät varmasti löytävät pelit kyllä netin syövereistäkin vaikka googlella, jos ei satu alkuperäisiä pelejä enää omistamaan.

Yksi lähde josta pelejä kannattaa etsiä on abandonware, joka tarkoittaa vanhoja pelejä jotka ovat ns. “hylättyjä” ja siten ilmaiseksi jaettavissa. The Secret of Monkey Island -pelin löysin www.abandonline.com:sta. ScummVM:ä en ole vielä ehtinyt testata omassa Nokian 6630 puhelimessa, joka on yksi tuetuista puhelimista, mutta teen varmasti myöhemmin tarkemman katsauksen ScummVM-ohjelmasta ja sen käytöstä.

Linkeissä vielä Wikipedian artikkeli peleistä, jotka ovat freewarea tai mainoksilla pyörivää freewarea, kuten One Must Fall 2097 (1994), Far Cry (2004), F.E.A.R. Combat multiplayer (2006), Prince of Persia: The Sand of Time (2003) ja Turboraketti II (1993) 🙂

Kiitokset Mikalle juttuvinkistä ja pelidemosta Nokian 6110 Navigatorilla!

Linkit

4 thoughts on “ScummVM.org pelaa retropelejä kännykällä”

  1. Pingback: tekniikanihmelapsi.com » Blog Archive » Adobe Flash Player 9 beta asennusohjeet

  2. Pingback: tekniikanihmelapsi.com » Blog Archive » Pelaa Quakea Nokian puhelimella

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *