Maailman nopein tuotantoauto

Shelby Ultimate Aero TT

Nopea linkki mielenkiintoiseen uutiseen jonka näin ensimmäisenä hilavitkuttimessa tänään. Kyseessä on Shelby Supercars tehtaan uusi Ultimate Aero TT, jolla tehtiin tuotantoautojen uusi nopeusennätys 412 km/h. 0-100 km/h taittuu 2,78 sekunnissa. Nämä viralliset nopeusennätykset ovat laskettu saman radan kahden erisuuntaisen ajon huippunopeuksien keskiarvosta. Edellinen ennätys oli Ruotsalaisvalmisteisella Koenigsegg CCR autolla 389 km/h.

Yksi nopea auto on myös Bugatti Veyron 16.4, jolla Top Gearissa on ajettu mukavasti nopeudella 407 km/h.

Linkit

6 thoughts on “Maailman nopein tuotantoauto”

  1. Todella mielenkiintoinen auto tuo Tesla Roadster. Hinta on 98 000 $ ja 0-100km/h alle 4 sekunttia, joten ei ole mielestäni ollenkaan liian paha ollakseen ensimmäisiä sarjatuotanto sähköautoja.

    Akuilla pääsisi n. 400km (245 mailia) yhdellä latauksella ja latauksen voisi tehdä missä tahansa mukana tulevalla matka-adapterilla. Tieto jota jäin kaipaamaan tai en löytänyt, oli kuinka paljon virtaa yhden latauksen aikana kuluu, jotta voisi laskea sähkölaskun summaa yhdelle “tankillisille” ja verrata sitä nykyisiin bensan ja dieselin hintoihin.

    Pääsivulla oli karkea esimerkki 2¢ per maili, joten 245 mailia maksaisi 49$. 10 litran bensakulutuksella sama matka maksaisi Suomessa 50€, kun bensan hinta on 1,30€. Tuolla kulutuksella ei kuitenkaan taida päästä lähellekään Teslan suorituskykyä.

  2. Teslan hyötysuhteesta on enemmän tietoa Teslan omilla sivuilla. Sivusto kertoo auton energiankulutukseksi 1,14km/MJ saman arvon ollessa esim. Toyota Priuksella 0,556km/MJ
    “The Tesla Roadster offers double the efficiency of popular hybrid cars, while generating one-third of the carbon dioxide. Compare the Tesla Roadster against other sports cars and the results get better still: it is six times as efficient and produces one-tenth the pollution, all while achieving the same performance and acceleration.”
    http://www.teslamotors.com/efficiency/well_to_wheel.php

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *