Mikä on Avant Browser?

Olen vielä sen verran tuore bloggaaja, että päivittäin käytän kallisarvoista aikaani aivan turhiin asioihin, kuten oman blogini kävijätilastojen tiiraamiseen. Itseäni kiinnostaa nähdä mistä ja millä ihmiset blogissani käyvät ja kun kaikki on vielä uutta ja ihmeellistä, niin tilastoista luulen oppivani asioita sivujen ylläpidosta sekä saavani kävijöistä ja heidän mielenkiinnon kohteistaan.

Aikaisemmin mainitsin että WordPress lisäosasta näen kätevästi viimeiset kävijät sivuillani, mutta sen lisäksi näen myös mistä he ovat sivuilleni tulleet ja millä selaimella. Tänään huomasin että sivuillani oli käyty Avant Browser -nimisellä selaimella yhdestä IP-osoitteesta. Counterize II lokin riveistä näin heti että sivuilla oli käynyt joku botti, koska käyttöjärjestelmä ei ollut kirjautunut lokiin. Lokirivin viimeisessä sarakkeessa näkyy yleensä käytössä ollut selain ja käyttöjärjestelmä. Nyt kuitenkin rivin lopussa oli sininen A-logo ja teksti “Avant Browser”. Kyseisestä selaimesta en ollut itse kuullut aikaisemmin ja pikainen google-kierros kertoi mistä on kyse.

Avant Browser
Kuvake on pieni mutta suurenee klikkaamalla

Avant Browser on IE:n pohjalle tehty nopea selain, jossa on monia lisäomiaisuuksia IE-selaimeen verrattuna. Selain toimii yhtä hyvin ja huonosti nettisivuilla kuin IE7-selain, mutta antaa vaihtoehdon käyttöliittymälle tuo selaimeen monia lisäominaisuuksia. ACID2-testi todistaa nopeasti että kyse on samasta selaimesta kuin IE7. Firefox renderöi testin kuvan vähän paremmin ja esimerkiksi Opera täydellisesti. Käyttöliittymä Avant Browser:ssa on harjatun alumiinin näköinen ja tuo mieleen Macin graafiset käyttöliittymät. Selain tuntuu tosiaan toimivan nopeammin kuin muut markkinoilla olevat ja nämä muutamat lisätoiminnot ovat mukava lisä IE7:ään tottuneelle.

Itse olen tähän asti ollut todella laiska testaamaan mitään uusia selaimia ja jotenkin olen aina vain tyytynyt Microsoftin IE selaimiin, koska ne ovat mielestäni olleet aina riittävän hyviä omiin tarpeisiini. Nykyään pidän kuitenkin ohjelmien nopeista toiminnoista ja simppelit sekä yksinkertaiset käyttöliittymät miellyttävät jokapäiväisessä käytössä. Ensituntumalta muutaman tunnin käytön jälkeen Avant Browser tuntuu juuri minulle tehdyltä selaimelta nopeilla toiminnoillaan ja siistillä, yksinkertaisella käyttöliittymällään. Tällä hetkellä tulen vertaamaan sitä tiukasti Operan uusimman 9.23 version kanssa, että onko se nopeampi ja minun käyttöön sopivin selain tällä hetkellä. Avant Browserin ominaisuuksiin pääsee helposti tutustumaan download.com sivuston muutamassa videossa, josta selaimen voi myös käydä itselleen lataamassa. Itselläni on nyt siis käytössä uusin versio 11.5 build 20 ja suosittelen Avant Browseria kokeilemaan, jos et ole jo sitä tehnyt.

Linkit

PS. Tänään päätin myös alkaa kirjoittamaan omalla nimelläni ja päivitin myös Info-sivulle uusimman sähköpostiosoitteeni. samSonic-nimimerkkiä olen käyttänyt netissä jo ensimmäisestä internetliittymästäni alkaen vuodesta 1998, kun piti keksiä liittymän avauksen yhteydessä käyttäjänimi. Haluan kuitenkin että tämä blogi on henkilökohtainen kokemus lukijalle ja kirjoitusten julkaiseminen omalla nimellä sopii tuohon tavoitteeseen paremmin.

4 thoughts on “Mikä on Avant Browser?”

  1. Ei missään nimessä IE:n bugisia selaimia, joiden kanssa saa vaan tapella. Avantista ei ole kokemuksia mutta Firefox sen olla pitää.

  2. Itsekin aloin esiintyä blogissani ja muuallakin omalla nimelläni. Olen siis hpguru. Minusta omalla nimellä esiintyminen/kirjoittaminen tuo uskottavuutta. Siis sellaista uskottavuutta, että kun sinä esiinnyt nimelläsi ja sukunimelläsi, luotan itse tekstiisi todella paljon mutta jos täällä olisi nimimerkki kirjoittajana en itse olisi luultavasti niin luotettavalta tiedolta kirjoituksia pitänyt. Siis omalla nimellä esiintyminen kannattaa, itse tulin “kaapista ulos” eilen… 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *