Elokuun tilastoja

Ehkä ei vielä kannattaisi ensimmäiseltä kuukaudelta laittaa tilastoja, mutta laitetaan nyt oman mielenkiinnon vuoksi ensimmäisiä lukuja myös kaikille näytille. Itseäni tietenkin kiinnostaa miten sivustoni löytyy netistä ja kuinka sinne eksytään ja mitä sieltä luetaan.

Blogistani olen kertonut kavereille, työkavereille, sukulaisille ja laittanut kolme suoraa linkkiä juttuihin eri foorumeissa. Suurin osa liikenteestä onkin tullut foorumien kautta suoraan. Kovinkaan aktiivinen en ole ollut blogin mainostamisessa, joten on mielenkiintoista nähdä miten sivulle löydetään esimerkiksi pelkästään googlen kautta.

Google Analytics ohjelman kautta katsottuna elokuun tilastot näyttävät seuraavalta:

 • käyntejä 395
 • yksilöityjä kävijöitä 283
 • näyttökertoja 1078
 • kävijät viihtyivät sivuilla keskimäärin 6 minuuttia 29 sekunttia
 • sivuja tarkasteltiin keskimäärin 2,73 / käyntikerta
 • suosituimmat hakusanat: b&w 685, B&w 600, hilavitkutin, mazda cx-7

Analyticsin mukaan kolme suosituinta sivua tällä aikavälillä olivat:

Google Analytics raportti ei kuitenkaan pidä täysin paikkaansa, koska se loggaa myös minun omat käynnit sivuilla ja tuona aikana kävin itse monesti tuon Assembly jutun kautta kirjautumassa blogin ylläpitosivuille.

Itselleni parempi raportti onkin WordPress:n lisäosana saatava Counterize II, joka ei kirjaa omia käyntejäni omassa blogissani, koska se tunnistaa minun automaattisen kirjautumiseni sivuille. Counterize II raportti näyttää kuitenkin aina vain koko historian eikä sielä saa rajattua tiettyä aikaväliä tutkittavaksi. Sieltä kautta voinkin tarkistaa hyvin suosituimmat sivut, joita lukijat ovat katsoneet, koska omat klikkaukseni eivät ole mukana niissä luvuissa.

Suosituimmat sivut tekniikanihmelapsi.com blogissa tähän menessä:

Seuraavien kuukausien aikana on tarkoitus saada tasaiseen tahtiin juttuja julkaistua ja tutkia uusia WordPress lisäosia, joita voisin käyttää blogissani. Kunhan saan tarvittavat lisäosat käyttöön ja blogin ulkoasun mieleisekseni, voin paremmin keskittyä juttujen kirjoittamiseen ja julkaista omia kokemuksia uusista tuotteista kotiteatterin ja tietokoneiden ympäriltä.

Kiitos kaikille sivuilla jo käyneille ja sivuja tukeneille henkilöille. Kommentteja toivotaan juttujen yhteyteen ja helpoiten voit kertoa minulle kirjoituksieni mielenkiinnon antamalla arvosanan kirjoitukselle tähtiä klikkaamalla jutun alalaidassa.

siis näitä tähtiä…

4 thoughts on “Elokuun tilastoja”

 1. Pingback: tekniikanihmelapsi.com » Blog Archive » Mikä on Avant Browser?

 2. Pingback: tekniikanihmelapsi.com » Blog Archive » Lokakuun tapahtumia ja uutisia

 3. Hyvä blogi onkin, luen päivittäin. Tosin artikkeleja tulee satunnaisesti ymmärrettävästä syystä mutta hyvä tämä on. Joitakin asioita muuttaisin täällä, esim. 2 Kommenttia artikkeliin “X” muotoon 2 kommenttia artikkelini “X”. Select Month -arkistossa pääsana suomalaiseen muotoon Valitse kuukausi.

  Mainoksia on liikaa. Ei sinällään haittaa, kun on mainosesto. Ulkoasukin alkanut toimimaan mutta edelleen minusta liian värikäs. Kirjoitustapasi on kiinnostava vaikka muutamia kieliopillisia virheitäkin löytyy. (En todellakaan halua väittää, että itsekään osaisin sen paremmin kirjoitustaitoja) omassanikin blogissa varmasti joitakin kielioppivirheitä löytyy.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *