300

Eilen tuli katsottua 300-elokuva, joka jo videovuokraamoihinkin on tullut Blu-Ray- ja HD DVD-teräväpiirtoversioina. Itse en saanut hankittua vielä koekäyttöön Blu-Ray tai HD DVD soitinta, jotta olisin voinut vuokrata elokuvan teräväpiirtona. Toisaalta oli kyllä ihan mielenkiintoista nähdä kuinka hyvää kuvaa saadaan vielä tuotettua tavallisellekin DVD:lle. Makuunista kysyin teräväpiirtoelokuvien saatavuudesta ja siellä myyjä sanoi, että tämä 300-elokuva on eräänlaisena testiyksilönä teräväpiirtoelokuvien menestymiselle vuokraamoissa. Mieleen tulee muna-kana tilanne, jossa vuokraamoihin ei tule teräväpiirtoelokuvia ennen kuin on kysyntää ja monet eivät hanki teräväpiirtosoitinta ennen kuin on vuokraelokuvia. Joten jos haluatte vuokraamoihin teräväpiirtoelokuvia, kannattaa niitä aktiivisesti kysellä, vaikka ei vielä soitinta omistaisikaan.

Oma OPPO Digital DV971H DVD-soittimeni skaalaa DVD-elokuvat 720p tai 1080i kuvaformaattiin Faroudjan-piirillä ja tekee kyllä erinomaista jälkeä. Kuvatoistimena käytän Panasonic TH-42PV60 HD Ready -plasmatelevisiota, jonka kuva on myös erittäin loistava varsinkin elokuville. DVD-elokuvien kuva on parasta mitä olen koskaan nähnyt.

300-elokuva on erittäin tummasävyinen ja perustuu Frank Millerin sarjakuvaan, kuten myös Sin City -elokuva ja on tyyliltään hyvin samanlainen. Kuva on väreiltään hyvin pelkistetty ja kuvan kontrastia on lisätty huomattavasti. Elokuvaan kuvasävy ja tyyli sopivat loistavasti, kuten myös mielestäni sopivat Sin Cityyn. Kohtaukset ovat tehty erittäin hienosti ja kerrankin taistelukohtauksissa näkee mitä niissä tapahtuu, koska suurin osa taisteluista tapahtuu hidastetusti kuin Max Payne -pelin Bullet Time -effektissä.

Hidastuksia on käytetty myös paljon ihmisten naamojen erikoislähikuvissa, joten tämä elokuva on varmasti teräväpiirtoelokuvien parhainta testimateriaalia. Monesta kohtauksesta voi tutkia miten ihmisten ihokarvat piirtyvät teräväpiirtosoittimista teräväpiirtotelevisioihin ja -projektoreihin. Itselläni onkin tarkoitus saada teräväpiirtolaitteita testiin ja verrata kuinka paljon parempaa kuvaa tässä elokuvassa on mahdollista saada verrattuna hyvin skaalattuun DVD-versioon. Tuntuu että 42-tuumaiselta televisiolta neljän metrin katseluetäisyydeltä ei voi enää parempaa kuvaa saada, mutta haluaisin todistaa olevani väärässä.

Nyt elokuvan nähneenä laitan vielä yhden trailerin, joka aukesi ainakin minulle paremmin nyt, kun olin nähnyt mistä elokuvassa oli kyse 😉

Katselulaitteisto:

  • Panasonic TH-42PV60, plasmatelevisio
  • OPPO Digital DV971H, DVD-soitin
  • Onkyo TX-SR703E, AV-vahvistin
  • B&W DM601 S3, etukaiuttimet
  • B&W DM600 S3, takakaiuttimet
  • B&W LCR60 S3, keskikaiutin
  • B&W ASW600, subwoofer

5 thoughts on “300”

  1. Pingback: tekniikanihmelapsi.com » Blog Archive » Panasonic TH-42PX7 plasmatelevisio

  2. Pingback: tekniikanihmelapsi.com » Blog Archive » Rottatouille 19.10 elokuvateattereissa

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *