www.chiptune.com

Itselläni ensimmäinen tietokone oli 1990-vuonna ostettu Amiga 500. Silloin suurin osa käytöstä oli kuitenkin pelaamista, mutta tuli sitä jossain vaiheessa muutama ohjelmakin pyöräytettyä (lähinnä painonindeksin laskemiseen ;). Amigan Workbench ja hieno graafinen käyttöliittymä tulivat tutuiksi vuosien saatossa, kun PC puolella oli tarjota vain MSDOS:ia ja ensimmäisiä Windowsin 3.0 versioita, eikä yhtään niin hienoja pelejä.

Tietokoneella ollessani kuuntelen usein MP3 remixejä C-64 ja Amiga peleistä ja käytän MSN Messengerissä toimintoa “Näytä, mitä kuuntelen nyt”, jolloin nimeni perään tulee linkki joka käynnistää MSN haun kyseisen kappaleen nimestä. Jostain kumman syystä olen lisännyt myös itseni omaan kaverilistaani mesessä, jotta näen mitä nimeni perässä milloinkin lukee muille. Kun koitin erään kappaleen nimihakua sain hakutuloksissa ensimmäisenä eteeni osoitteen www.chiptune.com.

Tuonne sivulle joku on aivan uskomattomalla taidolla vääntänyt täysin toimivan Amiga Workbench 1.3 näköisen käyttöliittymän kaikkine Amiga hienouksineen ja latausruutuineen. Jos olet koskaan käyttänyt Amigan Workbenchiä tai haluat kokeilla käyttää ainoan oikean tietokoneen mahtavaa käyttöliittymää, kannattaa tarkistaa kyseinen sivusto. Itselläni tuli mieleen jopa kaivaa vanha Amiga 600 kaapista ja kokeilla miltä sen käyttö taas maistuikaan. Sivustoa täytyy kuitenkin ‘valitettavasti’ katsoa Firefoxin kautta, jotta kaikki hienoudet, kuten oikea hiirenkursori, tulevat esiin.

Itse sivuston tarkempaa tarkoitusta en keksinyt vielä. Luultavasti sieltä voisi ladata .mod päätteisiä chiptune kappaleita, mutta ainakin minulla selaimet ilmoittavat että ftp-lataus ei onnistu.

PS. kannattaa myös kokeilla hiiren oikeanpuoleista näppäintä sivulla…

3 thoughts on “www.chiptune.com”

  1. Pingback: tekniikanihmelapsi.com » Blog Archive » ScummVM.org pelaa retropelejä kännykällä

  2. Pingback: tekniikanihmelapsi.com » Blog Archive » Adobe Flash Player 9 beta asennusohjeet

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *