BDA sai valmiiksi Blu-ray 3D -standardin

Blu-ray, elokuvat, Full HD, kotiteatteri Lisää kommentti

Blu-ray Disc Association on saanut valmiiksi tulevan Blu-ray 3D -standardin. Blu-ray 3D -standardi tuo teräväpiirtoisen 3-D videomateriaalin kotiteatteriin. Standardi on saatu sikäli hyvin yhteensopivaksi, että esimerkiksi PS3-tukee standardin mukaista 3D-toistoa. Todennäköisesti toistamiseen tarvitaan ainoastaan PS3:n Firmwaren päivityksen.

Standardin mukaan toistimen täytyy pystyä näyttämään teräväpiiroista 1080p-kuvamateriaalia kumpaankin katselijan silmään. Tämä vaatii Blu-ray-soittimelta tavallista Blu-ray-toistoa enemmän tehoja, mutta ainakin PS3:ssa tehoja toistamiseen riittää. Olettaa voisi, että nykyisillä normaaleillakin Blu-ray-toistimilla 3D-materiaalia pystyisi katselemaan firmiksen päivityksen jälkeen. Todennäköisesti tästä voisi tulla tarkemmin tietoa valmistajan tiedotteista. Tämän lisäksi standardi määrittelee, että Blu-ray 3D -toistimien täytyy pystyä toistamaan vanhoja 2-D -medioita.

Uusi 3D-standardi tulee käyttämään MVC-codeccia (Multi Video Coding). MVC on jatkettua H.264 AVC-codecin pohjalta, joka on tällä hetkellä kaikkien Blu-ray-toistimien tukema. MVC-codecin avulla pystytään luomaan 3D-stereokuvaa täysin takaisinpäin yhteensopivasti aiempien toistimien kanssa. (kunhan tehoa riittää)

Itse jään mielenkiinnolla odottelemaan tarkempia yksityiskohtia itse 3D-tekniikan toteuttamisesta. Käsittääkseni tämä uusi standardi ei aseta mitään vaatimuksia itse 3D-kuvan näyttämiselle ja itse tekninen toteutus jää laitteistovalmistajien harteille. Todennäköisesti alkuun 3D-elokuvia tullaan kotiteattereissa katselemaan leffateattereista tutuilla 3D-laseilla.

Varsinaisia aikatauluja ensimmäisten Blu-ray 3D -leffojen julkaisuille ei vielä ilmoitettu, mutta luulisin ensimmäisten leffojen tulevan jo varsin pian. Toivottavasti ensivuoden puolella.

Linkit

Muita samanlaisia juttuja

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 1.67 out of 5)
Loading...

7 Kommenttia artikkeliin “BDA sai valmiiksi Blu-ray 3D -standardin”

 1. Jani Says:

  3D näyttäisi olevan tulossa nyt rytinällä joka suunnalta. Laitevalmistajat tekevät erilaisia laitteita, leffateattereihin on tullut 3D-elokuvia, 3D-kanavia on syntymässä maailmalle ja jopa meidän oma Welho on aloittanut 3D-testilähetykset.

  Digilelut seuraa tiiviisti myös mitä 3D-maailmassa tapahtuu ja uutisoi 3D uutisia.

 2. Jyri Väätäinen Says:

  Hyvää päivää.

  Nokian900blog.net löytyi Js-Illerdir-B [Trj]. Vanhaa WordPressiä käyttävä sivusto hakkeroitu, nyt se yrittää ladata viruksen tietokoneelle. Jos haluat itsellesi saman, älä päivitä WordPressiä. Jos haluat estää tällaiset, päivitä aina uusin WordPress.

 3. Jyri Väätäinen Says:

  VAROITUS, LÖYSIN TOISEN HAKKEROIDUN WORDPRESSIN, SIELLÄ KOKO SAITTI NIIN SEKAISIN KUIN OLLA JA VOI.

 4. Jyri Väätäinen Says:

  KYSEESSÄ 2. SUOMALAINEN WORDPRESS-LÖYTÖ, JOKA HAKKEROITU.

 5. Jyri Väätäinen Says:

  SAMI HUOMIO. ENSIMMÄINEN ESITTÄMÄNI (TÄSSÄ KOMMENTTIJONOSSA) HAKKEROITU WORDPRESS 2.8.5! SINULLA 2.8.6, NYT ON SYYTÄ HUOLESTUA JA PÄIVITTÄÄ 2.9:IIN! ETHÄN HALUA VIRUKSIA TÄNNE? SAIN LUVAN SIIVOTA SAITIN JA LÖYSIN 3 VIRUSKOODIA!

 6. Sami Laakkonen Says:

  Kiitos huomautuksista Jyri. Nyt on päivitetty WP. Sähköposti tavoittaa minut paremmin ja nopeammin, koska en saa sähköpostihuomautuksia vakiokommentoijilta.

 7. Jyri Väätäinen Says:

  Kiitos paljon.

Kirjoita kommentti


WP Theme & Icons by N.Design Studio plustv tarjous canal digital tarjous tietosuoja