PS3 hinta laskee ja pienempi ‘PS3 slim’ versio myyntiin

PS3-Slim-Playstation3-pieni

Kauan pyörineiden huhujen jälkeen Sony on nyt virallisesti julkaissut uuden ohuemman Playstation 3 -konsolin ja laskee samalla uuden sekä vanhan konsolin hintaa. Uusi ohuempi ja vähän pienempi PS3 konsoli saapuu kauppoihin 1. syyskuuta ja sen suositushinta Suomessa tulee olemaan 359 euroa – muualla 299 dollaria :(. Vanhan PS3-konsolin saa 20. elokuuta alkaen myös samaan alennettuun hintaluokkaan, mutta sen pitäisi kyllä olla selvästi halvempi kuin uusi, jotta kaupat saavat varastonsa tyhjäksi.

Uudessa PS3-konsolissa on käytetty prosessorin osalta pienempää 45 nanometrin valmistustekniikka ja koko kotelo virtalähteineen ja jäähdytysratkaisuineen on laitettu uusiksi. Uudessa konsolissa 2,5″ SATA kovalevy on 120 gigatavuinen ja konsolin virrankulutus on 34% pienempi. Uudesta versiosta voi edelleen vaihtaa kovalevyn itse suurempaan helposti, mutta vanhoja PS2 pelejä sillä ei edelleenkään voi pelata. Konsolin hipaisupainikkeet ovat vaihtuneet myös perinteisimpiin namiskoihin.

Suurin muutos on kuitenkin edelliseen versioon on kuitenkin se, että konsoliin ei voi enää asentaa Linux-käyttöjärjestelmää tai mitään muutakaan käyttöjärjestelmää. Sony tekee taas logorulettia ja konsolin päällä on uusin PS3-logo, jota tullaan käyttämään vanhan spiderman-fontilla tehdyn PLAYSTATION 3 -logon sijaan jatkossa.

Markkinoilla on puhuttu PS3 Slim -versiosta uuden konsolin osalta, mutta virallisesti tuota nimitystä ei olla otettu käyttöön. IGN.com on julkaissut mukavan unboxing-videon, jossa näkyy hyvin uuden konsolin ei niin kiiltävä ulkokuori ja kokoero vanhaan konsoliin verrattuna. Konsoli ei ole kovin dramaattisesti pienentynyt, mutta juuri sopivasti, jotta se sopii paremmin muun hifilaitteiston päälle tai viereen. Edestä päin otettu vertailukuva näyttää kuinka mukavasti konsoli on madaltunut. Hifikäytössä pienempi PS3-konsoli kiinnostaa erityisesti hiljentyneen käyntiäänen ja pienemmän virrankulutuksen ansiosta.  Jatkossa tämä loistava konsoli on siis entistäkin houkuttelevampi Blu-ray-soitin kotiteatteriin.

Mielenkiinnolla jäämme odottamaan Microsoft Xbox 360:nen vastausta tälle Sony PS3:n hinnan alennukselle.

PS3-slim-120gb-versus-old-PS3-80gb

Linkit

9 thoughts on “PS3 hinta laskee ja pienempi ‘PS3 slim’ versio myyntiin”

 1. Miksi moinen kiskohinta Suomessa?? 299 taalaa vastaa 209 euroa, eli joku vetää kunnolla välistä!

 2. Niin miksei kukaan tunnu kyseenalaistavan tätä suomen ovh-hintaa? Todetaan vaan, että hinta on tämä, mutta syytä korkeampaan hintaan ei näy missään. Turha tulla selittämään, että konsolin tuonti tänne maksaa enemmän tms. Jos sen tilaa Saksasta 299€, niin sen saa privaattipostina 15 eurolla kotiovelle. Kun ei ole kilpailua, kartellit pääsee loistamaan täällä syrjämarkkinoilla.

 3. Pingback: Xbox 360 Elite hinta laskee 50€ ja Xbox 360 Pro poistuu markkinoilta | tekniikanihmelapsi.com

 4. Ihan vain vinkkinä, että verkkokaupassa PS3 Slim hinta on nyt 298€. Eli oli tuosta hinnan alennuksesta jotain hyötyä, kun kaupat kuitenkin saavat hinnan tiputettua alemmaksi kuin ovh. hinta. Tai sitten verkkokauppa käyttää jotain omia hankintakanaviaan.

  Nyt alkaa Playstation 3 maksamaan sen verran kun pitäisi, jotta pärjää hintavertailussa Xbox 360:lle tai oikeastaan menee siitä ohi, koska on paremmin varusteltu.

 5. kyllähän se on jo laskenut jos olet huomannut olen löytänyt sitä jo jopa citymarketista jo 298e ja pienin hinta tälle “slimille” on 289e mitä olen kyllä löytänyt mutta mietihän hyvä mies! blu-ray! super grafiikat! call of duty modern warfare 2 ja assasin creed 2 nämähän ovat jo huippuluokan pelejä. jotkut niistä vain ps3 että mietihän sitäkin puolta kiitos.

 6. # Xbox 360 Elite hinta laskee 50€ ja Xbox 360 Pro poistuu markkinoilta | tekniikanihmelapsi.com Says:
  August 27th, 2009 at 9:50 pm

  […] tarvinnut kauaa odotella kun Xbox 360 hinta laski PS3 Slim version julkaisemisen jälkeen. Xbox 360 Elite hinta laskee 28.8 alkaen noin 50 eurolla ja uusi […]

  entä se live maksu? ilman sitä eisaa peli päivityksiä eikä voi pelata netissä

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *