Welho wbox HD:n urheilukanavat

Welho wbox HD DVR

Viime viikolla sain Welholta testiin wbox HD -tallentavan digiboxin. Nyt on testailua kaksi viikkoa takana ja nyt voi jo pikkaisen kirjoittaa kokemuksia. En vielä tällä viikolla mennyt tiukempiin testeihin laitteen osalta, mutta viimeisessä kahdessa artikkelissa käyn läpi teknistä toimivuutta ja joitain testailuja. Tämän viikon aikana tuli jo pikkasen katseltua eri HD-kanavia ja niiden tarjontaa. Tämän kertaisessa artikkelissa keskityn hieman HD-kanavien urheilulliseen tarjontaan kolmen kanavan muodossa. Welhon kaapelissa näkyy urheilua Welhon oman Welho HD-paketin Eurosport HD, Canal+ Totalin Canal+ Sport HD ja Viasat Kullan Viasat sport HD-kanavilta. Ensimmäiseksi hieman kuitenkin esittelen itse laitteen ulkoasua kuvien kera.

wboxhdetu

Tyylikäs etupaneeli.

Wbox HD:n etupaneeli tarjoaa hyvin kotiteatteriin sopivaa suunnittelua. Etupaneeli ei ole varsinaisesti kauhean räväkkä eikä yritä mitään kauhean erikoista. Suunnittelu on kuitenkin mieleeni ja erittäin tyylikäs. Pieni  hopeinen yksityiskohta etupaneelissa tarjoaa hieman säväystä. Vasemmalla olevan virtanappulan ympärillä on ledivalo, joka vaihtaa väriä laitteen tilan mukaan. Laitteen ollessa poissa päältä ledivalo on punainen ja päällä puolestaan sininen. Nopealla vilkaisulla laitteen asetuksista en löytänyt mitään valon kytkemiseksi pois päältä. Itseäni tämä ei kuitenkaan häiritse eikä valo ole kauhean voimakas.

wboxhdsivu1

Vasen sivupaneeli.

Laitteen sivupaneelit eivät mitenkään yllätyksettömästi tarjoa mitään ihmeellistä. Kuinka yllättävää.

wboxhdtaka1

Takapaneeli ja liittimet.

Digiboxin liittimistä löytyy pari scart-liitintä, komponentti rgb, HDMI,RJ-45 -ethernet, usb, digitaalinen spdif -out ja normaalit kaapeliantennin liitännät. Kaiken kaikkiaan wbox HD pitää sisällään lähes kaiken oleellisen mitä kaapelitarjonnasta voi haluta. Takapaneelissa on myös erillinen päävirtanappula laitteen kytkemiseksi pois päältä ja 60 millimetrin laitteistotuuletin. Tuuletin on onneksi varsin äänetön, tosin ei aivan niin hiljainen kuin esimerkiksi kokoamani HTPC-tietokone.

wboxhdkanavat1

wbox HD:n löytämät HD-kanavat.

Wbox HD löytää kaapeliverkosta 16 HD-teräväpiirtokanavaa kuten edellisellä viikolla jo listasinkin. Tulen artikkelien aikana käymään läpi eri HD-kanavat keskittyen ensin urheilukanaviin ja seuraavaksi elokuva-kanaviin. Viimeiseksi aion käydä läpi muita kanavia keskittyen paremmin tärkeämpiin kanaviin. Kuudestatoista HD-kanavasta kaikki ei välttämättä ole aidosti teräväpiirtoisia kanavia kuten Nelonen HD. Nelonen HD näyttää käytännössä samaa kuvaa kuin normaalikin Nelonen, mutta paremmalla skaalauksella. Käytännössä kuitenkin Nelonen HD tarjoaa parempilaatuista kuvaa suuremmalla bittivirralla kuin normaali Nelonen.

eurosporthdrg1

Eurosport HD ja Roland Garros.

Tällä hetkellä yksi ehdottomista teräväpiirtokanavien suosikeistani on Eurosport HD. Kanavalta tulee käytännössä kokoajan jotain teräväpiirtoista kuvamateriaalia. Käytännössä kuitenkin osa kuvamateriaalista saattaa olla normaalitasoista tämmöistä kuitenkaan ei itselleni ole tullut vielä vastaan ainakaan suorissa lähetyksissä. Eurosport HD:n vahvuus on nimenomaan sen suorissa lähetyksissä, jotka on yleensä itse Eurosportin kuvaamia. Teräväpiirtoisissa urheilulähetyksissä näytetään kuvan oikeassa alalaidassa “Native HD” -vesileima. Kuvanlaatu on teräväpiirtokanavien kärkipäätä ja tennis ei ole koskaan ennen näyttänyt näin hyvältä!..

viasatsporthd_nascar1

Nascar ja NFL -teräväpiiroisena Viasat sport HD.

Viasat Kulta kanavapakettiin kuuluva Viasat sport HD tarjoaa lähinnä iltaisin jotain HD-tasoista kuvamateriaalia. Suoria lähetyksiä lähetetään ainakin NFL-kaudella ja Nascar-kisoista. Lisäksi Viasat sportin tarjontaan kuuluu esimerkiksi Golfia. Eipä ole tuo viheriökään näyttänyt aivan näin hyvältä normaaleilla kanavilla. Edellisellä viikolla Viasat sport HD näytti mestareiden liigan finaalin Fc Barcelona vastaan Manchester United, harmittavasti kuitenkin koko lähetys oli selostettu ruotsiksi ja kuvantarkkuuden ihmettelyn jälkeen siirryin valitettavan kuraiselta näyttävälle urheilukanavalle. Surkeuksien surkeus.

Lisäksi urheilukanaviin kuuluu Canal+ sport HD. En kuitenkaan ole kauheasti tätä kanavaa ehtinyt seurata, mutta kanavalta näkyy ainakin NHL-matseja iltaisin ja uusintoina parhaimpaan katseluaikaan. Kuvanlaatu on erittäin hyvä, mutta tarjontaa saisi olla vähän enemmänkin. Esimerkiksi tällä viikolla kanavalta ei tule mitään muuta kuin NHL-lähetyksiä joka toinen päivä.

Kaiken kaikkiaan HD-kanavien urheilutarjonta on vaihtelevaa ja oikeastaan eniten saa irti Welhon oman paketin Eurosport HD-kanavasta. Lisätarjontaa saisi tietenkin jos omistaisi lisäksi Viasatin ja Canalin kanavapaketit, mutta tällä tavalla kanavat tulevat nopeasti aika kalliiksi. Jos on aivan älytön pakko esimerkiksi nähdä NHL-otteluita teräväpiirtoisina, niin ainakin kanavat ovat tarjolla ja näkyvissä. Tyhjästä kanavasta on muuten vaan aika nihkeätä maksaa yhtään mitään. Varsinkin kun kanava näkyy ainoastaan Canal+ Total -paketissa. Näihin sanoihin lopettelen tältä erää ja palataan asiaan ensiviikolla.

4 thoughts on “Welho wbox HD:n urheilukanavat”

  1. Herätys! WordPress 2.8 on saatavilla. Päivitys vaatii vaan yhden toimenpiteen, paina automaattinen päivitys ja WordPress 2.8 alla. Miksi täällä on edelleen 2.7? Ei kai yhden painikkeen painaminen niin vaikeaa voi olla???

  2. Viimeksi päivitettäessä yksi plugin lakkasi toimimasta ja sain taistella yhden illan ennen kuin sain toimimaan. Nyt ei ole ollut aikaa perehtyä tuohon päivittämiseen ja olen ihan hyvin pärjännyt tälläkin versiolla. Ei kannata korjata sellaista mikä ei ole rikki 🙂

  3. Minulla ainakin kaikki toimii, kun päivitin 2.7.1 -> 2.8. Bugeja korjattu. Liian vanha versio on riskialtis, hakkerit mielellään pommittavat vanhoja versioita, jotka eivät tietoturvallisesti ole ajan tasalla. Uusi parempi. Mutta mikä siinä, jos haluaa antaa tilaa hakkereille… 🙂

  4. Eipä tässä taida olla mitään tietoturvabugeja tai ainakaan eivät ole sellaisista ilmoittaneet. Kyllä ne sanovat jos on parempi päivittää uudempaan wordpress versioon jonkun tietoturva-aukon takia.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *