Blu-ray ohitti DVD:n Japanissa

Blu-ray logo

Blu-ray tallentimien myynti on ohittanut DVD-tallentimien myynnin Japanissa eli marraskuussa japanilaiset ostivat enemmän Blu-ray-levyille tallentavia soittimia kuin DVD-levylle tallentavia laitteita. Punaisen auringon maassa Blu-ray-tallentimien yleistyminen on myös tapahtunut nopeammin kuin DVD-tallentimien yleistyminen VHS-tallentimien ohitse.

Kysyntää tallentaville Blu-ray-soittimille on vauhdittanut taulutelevisioiden myynti ja se että Blu-ray-levylle voi tallentaa HDTV-lähetyksiä kuvalaadun huonontumatta, toisin kuin DVD-levylle. Jotenkin kaikki nämä uutiset tuntuvat niin kaukaisilta meille eurooppalaisille ja varsinkin suomalaisille, kun täällä ei ole vielä kovinkaan monta teräväpiirtokanavaa tarjolla saati sitten tallentavia Blu-ray-soittimia. Myös tallennettavien Blu-ray-levyjen hinnat ovat sen verran korkealla, että sekin vähentää haluja hankkia Blu-ray-tallentavaa asemaa.

Toisaalta itselläni ei ole vastaan tullut kovinkaan monta tallentavaa DVD-soitinta ja uskoisin, että tallentavat digiboksit ovat syrjäyttäneet ne täysin. Toivottavasti Suomeen saadaan sitten pikaisesti HDTV-lähetykset myös antenniverkkoon ja niitä varten innokkaimmille taulutelevision omistajille uudet teräväpiirtoiset ja tallentavat digiboksit.

Linkit

12 thoughts on “Blu-ray ohitti DVD:n Japanissa”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *