Pioneer esitteli 400 Gigatavun Blu-ray-kiekon

Blu-ray, kotiteatteri, PS3 Lisää kommentti

Suuren kapasiteetin Blu-ray-levyt saavat Pioneerilta “pientä” lisäystä. Pioneerin esittelemät 400 GB levyt tehdään 16-tasoiselle Blu-ray-aihiolle (25 GB tasolta), kun aikaisempia 100 GB aihoita muilta valmistajilta on esitelty neljällä tasolla. Pioneerin sanojen mukaan nykyisten Blu-ray-soitinten pitäisi teknisesti pystyä toistamaan uusia levyjä. Tämä tarkoittaisi sitä, että esimerkiksi Playstation 3:n pitäisi pystyä lukemaan näitä levyjä mahdollisen firmware-päivityksen avulla.

Ilmeisesti tämmöisten useamman tason levyjen tuottaminen on erityisen vaikeaa sillä lukiessa tietoa yhdeltä tasolta saattaa aiheutua häiriötä muilta tasoilta ja tämän johdosta, esimerkiksi useamman tason DVD-levyjenkin hinnat pysyvät korkealla tasolla. Pioneerin sanojen mukaan he olisivat ratkaisseet nämä ongelmat omien DVD-kokemuksiensa pohjalta.

Pioneer ei julkaissut levyistä paljoa tietoa ja esimerkiksi levyjen hintapolitiikka on täysin auki. Todennäköisestä kuitenkin on, että levyt jäävät aika tyyriiksi. Pioneer tulee julkaisemaan lisää tietoa näistä levyistä jo ensiviikolla Havaijin Optisen tiedon tapahtumassa.

Itse nyt en aivan nopeasti keksi käyttöä tämmöisille levyille. Elokuvissa on käsittääkseni käytetty jo kahden tason 50 GB levyjä, mutta en uskoisi, että näitä 400 GB levyjä tultaisiin näkemään tässä käytössä. Vielä kun muistelee, että useamman tason DVD-levytkään eivät koskaan ottaneet tuulta purjeittensa alle. Tulevaisuudessa mahdollisesti voi tietenkin löytyä entistä enemmänkin tilaa tarvitsevia kohteita, mutta sillon voi olla jo uudet mediatkin halvemmassa muodossa tarjolla.

Linkit

Muita samanlaisia juttuja

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

3 Kommenttia artikkeliin “Pioneer esitteli 400 Gigatavun Blu-ray-kiekon”

  1. hpguru Says:

    Otinpa tuon Rating-ominaisuuden käyttöön, mikä tässäkin blogissa ylempänä ja täytyy sanoa, että olisin voinut asentaa tuon jo aiemmin. Mutta hyvä, että edes tänään, on todella tarpeellinen ja hyvä!

  2. Mika Latvala Says:

    Järkyttävän iso!

  3. Jyri Väätäinen Says:

    Aika iso.

Kirjoita kommentti


WP Theme & Icons by N.Design Studio plustv tarjous canal digital tarjous tietosuoja