Playstation 3 firmware 2.4

Playstation 3

Playstation 3 sai vihdoin kaksi mielestäni tärkeää toiminnallisuutta firmware päivityksessä. Firmware 2.4 -päivitys lisää konsoliin “Trophy” systeemin ja päivittää järjestelmän omaa XMB-kommunikointi softaansa. Päivityksissä on kuitenkin vielä tiedossa puutteita, joten aivan Xbox 360:n tasolle ei vielä päästä.

Trophyt toimivat PS3-konsolissa kuin Xbox 360:n achievementit (saavutukset). Peleihin voidaan lisätä tavoitteita, joita suorittamalla pelaaja saa palkintoja. Yleisesti ottaen nämä palkinnot vain kertovat kuinka perusteellisesti olet pelannut peliä läpi. Suurimmassa osassa peliä näitä palkintoja varten täytyy tehdä joitain erikoisia tehtäviä. Mass Effectissä sai saavutuspisteitä, kun pelasi pelin läpi käyttäen kokoajan jotain tietyn rotuista apulaista, tai pelasi pelin läpi tietyllä hahmoluokalla. GTA 4 jakaa pisteitä hieman erikoisemmista asioista, kuten stunteista ja pulujen tappamisesta.

PS3 Trophy

Ei ole vielä tarkkaa tietoa, miten näitä palkintoja tulee vanhoihin peleihin, mutta ainakin tuleviin peleihin niitä on tiedossa. Esimerkiksi tulevassa Warhawk-pelissä annettiin alunperin palkintoja perustuen pelaajan sijoitukseen moninpelissä, mutta jälkeenpäin peliin on koodattu ja lisätty palkintoja päivityksien muodossa. Loppuenlopuksi Warhawkissa tulee olemaan n. 56 eri palkintoa, joista suurin osa on itse peliin piilotettuja palkintoja. Tämä päivitettävyys on sinänsä rohkaisevaa esimerkiksi juuri GTA 4:n suhteen, jossa tämmöiset palkinnot ovat erittäin mukavia ja niiden kerääminen on hauskaa.

Firmware 2.4 tuo mukanaan myös päivityksen PS3 XMB:hen. XMBn avulla pelaajat voivat pitää yllä ystäviään ja viestiä heidän kanssa. Tähän mennessä XMB on toiminut vain pelien ulkopuolella, joten viestiminen pelin sisältä kaverille, joka mahdollisesti pelaa toista peliä ei ole toiminut. Päivityksen myötä XMB toimii myös pelin sisältä ja pelaajat pystyvät viestimään toisilleen pelistä toiseen tai saman pelin sisällä. Suurin puutos uudessakin järjestelmässä on silti se, että pelattaessa XMB ei onnistu luomaan puheviestiyhteyttä pelaajien välille. Tämä on mielestäni erittäin suuri puutos sillä kyseinen ominaisuus on varsinkin Xbox 360:n peleissä erittäin hyvä ja itseä ottaa vieläkin hieman päähän keskustelun vaikeus juurikin GTA 4 -pelissä. Tällä haavaa olen kaverini kanssa keskustellut tietokoneen välityksellä käyttämällä messengeriä tai ventriloa.

XMB päivitys luo kuitenkin toivoa tulevaisuuteen ja PS3 saa tärkeitä päivityksiä jatkossakin, ehkäpä tämäkin puheviestintä vielä lisätään. Sitä odotellessa voi ainakin metsästää palkintoja!

Linkit

*Pieni päivitys päivityksen tilanteeseen: ilmeisesti tällä hetkellä Sony on vetänyt päivityksen pois latauksesta ongelmien takia. Päivityksen pitäisi olla saatavilla myöhemmin.

2 thoughts on “Playstation 3 firmware 2.4”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *