Kuvia BenQ V2400W näytöstä ja Buffalo LinkStation Mini 1TB julkistus

tietokoneet Lisää kommentti

Aikaisemmin kirjoitin uutisen uudesta BenQ V2400W näytöstä, joka on erittäin tyylikäs 24″-näyttö. Tänään pääsin tutkiskelemaan näytön ulkomuotoja lähemmin lehdistötilaisuudessa, jossa julkaistiin myös Buffalon erittäin pieni 2,5″ kovalevyillä toteutettu NAS-verkkokovalevy RAID-tuella. Vaikka BenQ:n uusi näyttö on toteutettu TN-paneelilla, näytti se kuitenkin tarjoavan parempia katselukulmia kuin aikaisemmin arvosteltu BenQ G2400W.

BenQ V2400W

BenQ V2400W BenQ V2400W BenQ V2400W BenQ V2400W BenQ V2400W

Huonossa valaistuksessa Canon IXUS 40 pokkarilla ja salamalla otetut kuvat eivät anna oikeutta tälle näytölle, mutta niistä näkee hyvin ohuen alle 7 cm paksuisen näytön muotoilun. Liitännät ovat samat kuin G2400W-mallissa eli VGA, DVI-D ja HDMI. Äänet saa HDMI-liitännän kautta ulos näytön sivusta 3,5mm stereoplugilla, johon voi kytkeä vaikka tietokoneen kaiuttimet tai kuulokkeet.

Näytön jalusta on sijoitettu enemmän oikeaan reunaan ja se tuntui ihme kyllä tukevalta, kun näyttöä siirteli ja nosteli pöydällä. Vasemmassa alakulmassa olevat hipaisunäppäimet toimivat myös hyvin ja ovat ainakin selkeämmin esillä ja käytettävissä kuin G2400W-mallissa, jossa ne ovat etureunan alaosassa. Takapuolella piuhat olisi voinut ehkä piilottaa paremmin erillisellä suojalevyllä, jolloin näyttö toimisi hyvin vaikka vastaanottotiskillä. Kiiltävässä pianolakatussa pinnassa sormenjäljet näkyivät hyvin, mutta puhtaana näyttö on erittäin tyylikkään arvokas. Toivottavasti paketin mukana tulee puhdistusliina sormenjälkiä varten.

Buffalo LinkStation Mini 1TB

Buffalo LinkStation Mini ja DriveStation Duo
Kuvassa vierekkäin 2,5″ LinkStation Mini ja 3,5″ kovalevyillä varustettu DriveStation Duo.

Toinen mielenkiintoinen tuotejulkistus tilaisuudessa oli Buffalo LinkStation Mini. Se on kahdella 2,5″ kovalevyllä varustettu verkkokovalevy, josta löytyy RAID-0 ja RAID-1 tuki. Kovalevyt ovat laitteessa 500 Gt:n kokoiset, joten maksimissaan laitteessa on 1 TB tilaa tiedostoille. Peilaavassa RAID-1 tilassa kapasiteeti putoaa tietenkin puoleen tuosta, mutta tarjoaa tietojen säilymisen toisen kovalevyn hajotessa.

Laite on erittäin pieni ja siinä ei ole tuuletinta. Takapaneelista löytyy 10/100/1000 Mbps verkkoliitäntä, USB-liitäntä sekä virtakaapelin paikka. USB-liitännän kautta voi ladata verkkolevyyn tiedostoja vaikka muistikortilta tai suoraan digikamerasta. Laitteen kapasiteettia voi myös lisätä liittämällä USB-väylään ulkoisen kovalevyn. Verkko-ominaisuuksista löytyy DLNA-tuki ja FTP-palvelin. Laite tukee myös Buffalonas-ominaisuutta, jonka avulla pääsee omaan verkkolevyynsä tiedostoihin käsiksi mistä tahansa netissä olevasta koneesta.

Pienikokoinen verkkokovalevy RAID-1 tuella ja isolla kapasiteetilla on mielenkiintoinen uutuus markkinoilla. Kaikenlisäksi laite oli myös todella hiljainen 2,5″ kovalevyjen ja tuulettimen puuttumisen ansiosta. Ainoa miinuspuoli on 399€ hinta, joka johtuu tällä hetkellä isoista 500 Gt:n kokoisista 2,5″ kovalevyistä, joita valmistaa tällä hetkellä vain yksi valmistaja. Buffalon nettisivuilta huomasin myös pienemmän 500 Gt:n mallin LinkStation Ministä, joka toivottavasti tulee myös Suomen markkinoille. Pienemmät 250 Gt:n 2,5″ kovalevyt ovat tällä hetkellä huomattavasti halvempia ja itselleni ainakin riittäisi 250 Gt RAID-1 tasolla varmistettua kovalevytilaa näin pienessä ja hiljaisessa koossa. Pienemmät kovalevyt kuluttavat myös vähemmän sähköä, kuin isommat 3,5″ kovalevyt ja laitteen saa käynnistymään automaattisesti tietokoneen kanssa erillisellä ohjelmalla.

Odotan molempia laitteita testiin, kunhan niitä ensin saadaan Suomeen asti. Tämän kuun aikana pitäisi ensimmäiset kappaleet saapua myyntiin jälleenmyyjille.

Linkit

Muita samanlaisia juttuja

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 4.75 out of 5)
Loading...

2 Kommenttia artikkeliin “Kuvia BenQ V2400W näytöstä ja Buffalo LinkStation Mini 1TB julkistus”

  1. Pikakilpailu - 1Gt luottokorttimuisti | tekniikanihmelapsi.com Says:

    […] Lehdistötilaisuuksissa saa kaikenlaista mukavaa pikkutarviketta ja tällä kertaa BenQ oli laittanut omat oheismateriaalinsa luottokortin näköiseen muistikorttiin. Muistikortin kapasiteetti on 1 Gt ja se on tarpeeksi ohut mahtuakseen hyvin lompakon korteille varattuun taskuun. USB-liitinkin on kätevästi suojattu ja USB-tikku on helppo painaa ulos kortista ja liittää tietokoneeseen. […]

  2. Maako Says:

    Uuh.. Olen jo pitkään katsellut tuommoista Link Stationia tuonne langattomaan ADSL modeemiin liitettäväksi. Kannettavan 160Gt kun on melko täynnä jo.

    Täytyypä odotella vielä testiä näistä ennenkuin hankin.

Kirjoita kommentti


WP Theme & Icons by N.Design Studio plustv tarjous canal digital tarjous tietosuoja