Toshiba alentaa HD DVD -soittimiensa hintoja 40-50%

elokuvat, HD DVD, kotiteatteri Lisää kommentti

Toshiba HD-A2 HD DVD player

HD DVD -leirin vetäjä Toshiba yrittää taistella viimeiseen asti kuluttajien teräväpiirtomarkkinoista. HD DVD kärsi ison tappion juuri ennen CES 2008 -messuja, kun Warner ilmoitti siirtyvänsä pelkästään Blu-ray-elokuvien julkaisijaksi tämän vuoden toukokuun jälkeen. Lukuisat kirjoitukset ja kommentit ovat povanneet Warnerin siirron jälkeen HD DVD:n häviämistä markkinoilta, mutta Toshiba yrittää vielä saada kuluttajat päättämään toisin.

HD DVD:n etuna on aina ollut edullisemmat soittimet ja nyt Toshiba alentaa Yhdysvalloissa soittimiensa hintoja 40-50 prosentilla. Uudet hinnat ovat 149 ja 399 dollarin välillä. Jotkut kaupat ovat myyneet Toshiban HD-A2 soitinta jo viime vuoden puolella alle sadan dollarin, joten saa nähdä tuleeko tämä alennus laskemaan hintoja siitäkin alemmaksi. Hinnan alennuksen myötä Toshiba jatkaa myös elokuvatarjoustaan, jossa uuden soittimen ostaja saa viisi HD DVD -elokuvaa kaupan päälle.

Vaikka Toshiba alkaa myydä tuotteitaan todennäköisesti negatiivisella katteella, en kuitenkaan usko sen enää vievän HD DVD -leiriä voittoon teräväpiirtotaistelussa. Tämän vuoden aikana suurin osa elokuvista julkaistaan vain Blu-ray:lla, joten halvoille HD DVD -soittimille ei yksinkertaisesti kohta löydy toistettavaa. Kuitenkin nämä hinnan alennukset tarjoavat loistavan mahdollisuuden ostaa hyvä DVD-soitin, koska Toshiban kaikki HD DVD -soittimet skaalaavat myös DVD-elokuvat teräväpiirtoresoluutioon. Myös omat HD-videokameralla kuvatut HD-videot on mahdollista masteroida DVD:lle ja toistaa sitä teräväpiirtona HD DVD -soittimessa. Halvan Toshiban soittimen voisi siis ostaa myös tähän tarkoitukseen, kunnes Blu-ray soittimien hinnat laskevat samalle tasolle.

Linkit

Muita samanlaisia juttuja

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

15 Kommenttia artikkeliin “Toshiba alentaa HD DVD -soittimiensa hintoja 40-50%”

 1. erik Says:

  Näin minä hieman uumoilinkin. Rauta pois paniikissa mahdollisimman halvalla. Saa nähdä miten sitten asiakkaat jää nuolemaan näppejään kun näille ei tulekaan leffoja.

 2. Sami Laakkonen Says:

  Aivan. Tässä voi olla kaksi vaihtoehtoa; myydään varastot tyhjäksi ja lopetetaan koko tuotanto tai sitten yritetään viimeinen elvytyshoito jo kuolleeksi tuomitulle formaatille. Itse veikkaan jälkimmäistä vaihtoehtoa.

 3. hpguru Says:

  Sami, tuliko sulle blogistani pingback? Jos ei, niin voin linkata artikkeliin, jossa arvostelin blogisi.

 4. Sami Laakkonen Says:

  Ei tullut pingbackia minulle päin mihinkään näkyviin. Kävin lukemassa juttusi, kiitos paljon arvostelusta!

  Blogin ylläpitämiseen minulla ei tällä hetkellä ole niin paljon aikaa kuin haluaisin. Koitan kuitenkin saada omia artikkeleita julkaistua tasaiseen tahtiin ja jätän uutisointia vähemmälle, kun on kiireitä offline-elämässä.

 5. hpguru Says:

  Kyllä se ehkä sitten taas toimii, kun saan viikonloppuna oman alustan ja domainin käyttöön. WP MU:sta uusimpaan siirretään blogini. Domainina hpguru.net

 6. Sami Laakkonen Says:

  Pingbackiä ei kait tullut, koska et linkittänyt mihinkään kirjoitukseen vaan suoraan etusivulle. Käsittääkseni pingbackit tulevat kirjoitusten kommentteihin näkyviin eli jos olisit linkittänyt vaikka tähän toshiban alennus kirjoitukseen, niin silloin linkkisi olisi näkynyt täällä kommenteissa.

 7. hpguru Says:

  Kokeilen nyt uudestaan 🙂

 8. hpguru Says:

  Linkitin tähän ja ei tullut. No, siirron jälkeen varmaan toimii kun saan oman alustan MUn tilalle.

 9. Xbox 360 -konsolin ensikokemukset | tekniikanihmelapsi.com Says:

  […] jos saisin erillisen Blu-ray-soittimen yhtä halvalla kuin HD DVD -soittimia tällä hetkellä myydään, niin voisin hyvinkin kallistua tähän konsoliin pelkästään pelikoneena. Playstation 3:lle ei […]

 10. HPWEB Says:

  Tekniikan ihmelapsi…

  Olen tutustunut muutama kuukausi sitten todella mielenkiintoiseen blogiin, jossa nykyään käyn viikoittain. Tekniikan ihmelapsi -blogin pääpaino on tietotekniikassa ja kotiteattereissa sekä esimerkiksi elokuvissa.
  Blogin idea on hyvä ja toteutus …

 11. hpguru Says:

  Näyttäisi trackback toimivan, hyvä niin. 🙂

 12. HPWEB Says:

  HD DVD on hävinnyt formaattisodassa…

  HD DVD on Toshiban kehittämä formaatti, joka kilpaili blu-ray -formaatin kanssa pitkään. Tällä hetkellä tilanne näyttää kuitenkin siltä, että tällainen niin sanottu formaattisota on päättynyt. Formaattisodan päättyminen johtuu enimmä…

 13. Tuleeko DVD häviämään markkinoilta? - HPWEB Says:

  […] Toshiba alentaa HD DVD -soittimiensa hintoja […]

 14. Jyri Väätäinen Says:

  Ei ole HD DVD -harrastuneisuutta käytännössä ollenkaan nykyään. 🙂

 15. Jyri Väätäinen Says:

  Tämä artikkeli on hyvä.

Kirjoita kommentti


WP Theme & Icons by N.Design Studio plustv tarjous canal digital tarjous tietosuoja