Panasonic TH-42PX7 plasmatelevisio

kotiteatteri Lisää kommentti

Panasonic TH-42PX7

Oman plasmatelevision hankinnan jälkeen en ole seurannut uusia malleja niin tarkkaan, joten muutamat uutuusmallit ovat jääneet huomaamatta. Onneksi kotiini kannetaan kuitenkin aina kaksi kertaa viikossa Suomen kodinkoneliikkeiden mainoslehtiä, joista voi nopeasti aamupalan yhteydessä vilkuilla uusimmat tarjoukset ja tuoteuutuudet.

Yhtenä aamuna silmiini osui Panasonicin 42-tuumaisen plasman halvin versio jossa hinta oli jo alle tonnin (999 €). Nimi viittasi uusimpaan malliin V-Real II kuvanparannustekniikalla ja ulkonäkökin oli sama kuin suositulla TH-42PX70 mallilla. Nyt kun muistin tarkemmin selvittää mistä mallista oli kyse, niin kyseinen plasmatelevisio näyttääkin oikein milenkiintoiselta.

Ensimmäinen epäilys heräsi resoluutiosta, koska halvimmissa malleissa se on yleensä jäänyt liian alhaiseksi ajatellen 720p teräväpiirtoa. Ihme kyllä Panasonicin Suomen sivuilla ei resoluutiosta ole tarkempaa tietoa, mutta googlettamisella yhden kaupan sivuilta löyti tieto 1024 x 720 resoluutiosta. Tämä tarkoittaa sitä että 720p materiaali pitäisi sopia suoraan tähän televisioon. Paneeli on myös uusinta G10 sarjaa joten kuvanlaadun suhteen tämän ja kalliimman TH-42PX70 mallin kanssa ei pitäisi olla eroja. Televisio hyväksyy myös 1080p materiaalia, joten se toimii myös hyvin Playstation 3 tai Blu-Ray soittimen kaverina.

Miinuspuolena tässä plasmassa on vain yksi HDMI-liitäntä eikä ollenkaan PC-liitäntää. Myös S-video liitäntä puuttuu ja komponentti liitännästä ei ole löytynyt mainintaa, mutta oletettavasti sekin puuttuu. Liitännöistä huolimatta tämä plasma sopii kuitenkin loistavasti tavalliselle käyttäjälle, joka haluaa vain liittää siihen esimerkiksi hyvän DVD-soittimen tai digiboxin HDMI-liitännällä ja käyttää plasman omaa antenniverkon digiviritintä television katselemiseen. Tai sitten edistyneemmät käyttäjät voivat välittää kaikki kuvasignaalinsa vahvistimen kautta, jos sieltä löytyy HMDI-liittimiä enemmän.

Itseäni kiinnostaa aina budjettiluokan kotiteatterin rakentaminen ja luulisin että tämä plasma tarjoaa parasta mahdollista kuvaa omassa hintaluokassaan ja varsinkin kuvakoossaan. Tämän plasman rinnalle kun vielä lisätään hyvä DVD-soitin, joka osaa skaalata kuvan 720p-resoluutiolle, niin ainakin kotiteatterin kuvanlaatu pitäisi olla erittäin hyvällä mallilla.

Muita samanlaisia juttuja

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 4.50 out of 5)
Loading...

5 Kommenttia artikkeliin “Panasonic TH-42PX7 plasmatelevisio”

 1. tekniikanihmelapsi.com » Blog Archive » Maailman suurin 103″ plasma Suomeen Says:

  […] Panasonic TH-42PX7 plasmatelevisio (No Ratings Yet)  Loading … […]

 2. Ricky Says:

  Olet ilmoittanut väärän resoluution, oikea on 1024×768.

 3. Sami Laakkonen Says:

  Kiitos korjauksesta!

  Silloin kun kirjoitin jutun, niin tuosta mallista oli todella vaikea löytää mitään tietoa ja tuon resoluution löysin nettikaupan sivuilta. Panasonic ei jostain syystä julkaise omillakaan sivuilla mitään tietoa kyseisestä mallista.

 4. hpguru Says:

  Panasonic tuntuu pitävän salassa omien mallien ms-arvot. Eli onko jokin Panasonicin LCD 10 ms, 6 ms vai jotain muuta, niin tietoa tästä ei saa mistään.

 5. Jyri Väätäinen Says:

  Minulla on kyllä Panasonic LCD 32″ ja ihan hyvä on ollut, tykkään.

Kirjoita kommentti


WP Theme & Icons by N.Design Studio plustv tarjous canal digital tarjous tietosuoja